Springsteen en de E Street Band hebben donderdagavond 18 april in de JMA Wireless Dome, een overdekt stadion in Syracuse, New York opgetreden. Bruce speelde op verzoek ‘Growin’ Up’ (tourdebuut) en in de toegiften werden ‘Twist and Shout’ en de ‘Detroit Medley’ gespeeld.

De JMA Wireless Dome biedt aan meer dan 50.000 bezoekers. Het afgesloten dak beschermde de toeschouwers tegen de regen die in Syracuse viel. Nadeel van zo’n stadion is het galmende geluid dat bijvoorbeeld ook in de Amsterdam Arena menig concertbezoek verpest. Ook in Syracuse was er veel galm te horen. Het concert was verre van uitverkocht. Volgens Syracuse.com waren zo’n 30.000 toeschouwers aanwezig en kaarten bij de kassa, vanaf 30 dollar, waren volop verkrijgbaar. Het podium bij dit concert was het grote podium dat ook bij de Europese concerten gebruikt zal worden, dus met een groot videoscherm achter het podium.

Bruce en de band begonnen de show met ‘Lonesome Day’. “Syracuse! Are you loose?”, vroeg Springsteen vooraf aan het publiek. Als tweede nummer stond ‘Prove It All Night’ gepland, maar Bruce koos voor ‘Night’ en besloot om ‘Prove It’, net als bij de voorgaande twee shows, niet te spelen. Wel werd ‘No Surrender’ weer gespeeld. ‘Growin’ Up’ was een verzoeknummer, al stond het wel op de handgeschreven setlist als inwisselbaar voor ‘Letter to You’. Bruce speelde ‘Growin’ Up’ zonder introverhaal. Na het instrumentale middenstuk zei Bruce nog wel “Syracuse, we ain’t ever growing up.”

‘Letter to You’ werd overgeslagen. Toen Bruce de setlist schreef was hij er nog niet over uit of hij ‘Racing in the Street’ of ‘My City of Ruins’ zou spelen, want ze stonden beide op de lijst. Hij koos uiteindelijk voor het nummer van The Rising. ‘I’m on Fire’ stond gepland na ‘Because the Night’, maar Bruce besloot om het over te slaan. In de toegiften speelden Springsteen en de band zowel ‘Twist and Shout’ (op verzoek) als de ‘Detroit Medley’. ‘Detroit Medley’ stond ook al op de setlist met een vraagteken.

Journalist Geoff Herbert schreef in zijn recensie op Syracuse.com: “Ik was het meest onder de indruk van hoe Springsteen de titels van nummers vanaf de rand van de pit riep en hoe zijn beroemde begeleidingsband, op 6 tot 9 meter afstand van hem, er onmiddellijk bovenop sprong. Het voelde goed gechoreografeerd en gerepeteerd, maar je kon zien dat ze soms nog steeds aan het improviseren waren.”

Zondag geven Springsteen en de E Street Band het laatste Amerikaanse concert in Columbus, Ohio, voordat de tour in Europa verdergaat.

Setlist 18-4: Lonesome Day / Night / No Surrender / Two Hearts / Darlington County / Growin’Up / Ghosts / The Promised Land / Spirit in the Night / Hungry Heart / Atlantic City / My City of Ruins / Nightshift / Last Man Standing (soloakoestisch) / Backstreets / Because the Night / She’s the One / Wrecking Ball / The Rising / Badlands / Thunder Road // Born to Run / Glory Days / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / Twist and Shout / Detroit Medley / I’ll See You in My Dreams (soloakoestisch)