Na anderhalve week pauze en drie uitgestelde shows hebben Springsteen en de E Street Band donderdagavond 16 maart de tour hervat in Philadelphia. Bruce leek goed uitgerust, maar meldde niet waarom de voorgaande drie shows waren afgelast. Patti Scialfa was ook niet bij de show in Philadelphia.

Bruce begroette de het publiek met een uitroep: “Philly! My people.” Daarna telde hij af voor ‘No Surrender’ en was de band meteen goed op stoom; van de anderhalve week pauze was niks te merken. Springsteen koos voor ‘Trapped’ en ‘Johnny 99’ en daardoor was er geen plek op de setlist voor ‘If I Was the Priest’, ‘Death to My Hometown’, ‘Pay Me My Money Down’ of ‘Burnin’ Train’. Ook ‘Land of Hope and Dreams’ werd niet in de toegiften te voorschijn gehaald. Het stond wel op de vooraf geplande setlist maar Bruce sloeg het over.

Een concertbezoeker die twee eerdere shows deze tour heeft gezien, schreef op het forum van Backstreets: “Bruce begon sterk aan de show, alsof hij iets te bewijzen had. In het eerste deel was hij goed bij stem, maar halverwege leek de adrenaline wat weg te zakken. Tijdens de tweede helft van het concert leek Bruce wat stemproblemen te krijgen, vooral tijdens ‘Because the Night’. ‘Last Man Standing’ was de minste uitvoering van alle versies die ik deze tour gehoord heb, ondanks het mooie arrangement. De intense zangpartij die normaal in het refrein en aan het einde van het nummer zit, ontbrak nu en ook miste Curt Ramm in de trompetsolo een paar noten. Ook ‘Backstreets’, vaak een hoogtepunt, klonk wat minder dan de meest recente versies. ‘Johnny 99’ was haast oneindig lang vanavond. De versies tot nu toe deze tour waren compacter dan de uitvoeringen van de Wrecking Ball-tour, maar die van vanavond was net zo chaotisch en lang, met wel vier hervattingen aan het eind.”

 

Setlist 16-3: No Surrender / Ghosts / Prove It All Night / Letter to You / The Promised Land / Candy’s Room / Kitty’s Back / Nightshift / The E Street Shuffle / Trapped / Johnny 99 / Last Man Standing (soloakoestisch) / Backstreets / Because the Night / She’s the One / Wrecking Ball / The Rising / Badlands // Thunder Road / Born to Run / Rosalita (Come Out Tonight) / Glory Days / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / I’ll See You in My Dreams (soloakoestisch)