Springsteen en de E Street Band hebben donderdag 28 maart het eerste van twee concerten in het Chase Center in San Francisco gegeven. Bruce plaatste weer een paar verrassingen op de setlist. De show opende met ‘Something in the Night’.

De dag nadat Bruce een verrassingsbezoek had gebracht aan het concert van Zach Bryan in New York, was hij alweer terug aan de westkust om voor een uitverkocht Chase Center het eerste concert in San Francisco te geven. Bruce bracht een hoog tempo in de show en wisselde veel nummers ten opzichte van de vorige set. Na ‘Ghosts’ volgde ‘Two Hearts’. ‘Atlantic City’ was een verzoeknummer van een fan met een bordje.

Bruce verving ‘Mary’s Place’ door het majestueuze ‘Racing in the Street’. De toegiften openden met ‘Land of Hope and Dreams’. Dit nummer werd vorig jaar slechts vijf keer gespeeld. De rest van de toegiften bestond, met ‘Bobby Jean’ in plaats van ‘Glory Days’, uit vaste keuzes. Tijdens ‘Rosalita’ pakte Little Steven een honkbalpetje aan uit het publiek waarop “I  ♥ Girls” stond en zette het op. Even later zette hij het op het hoofd van Bruce die nog eens duidelijk naar de tekst op de pet wees.

Foto: Alberto Dettoli.

Tijdens ‘Tenth Avenue Freeze-out’ liep Bruce weer het podium af en wandelde achter de pit langs. Met ‘I’ll See You in My Dreams’ als 29ste nummer sloot Bruce uiteindelijk de show soloakoestisch af.

In zijn recensie voor de San Francisco Chronicle schreef journalist Tony Bravo: “Als gewone fan ging ik naar het concert, maar nu behoor ik tot de bekeerden. De volledig Amerikaanse proletariaat-iconografie – denim, bandana, de New Jersey-charme van de arbeidersklasse – geeft hem het gevoel dat hij een van onze grootste culturele exportproducten is. Je kunt niet wegkijken van het charisma van Springsteen als hij op het podium staat en belangrijker nog: je wilt geen noot missen.”

Foto: Alberto Dettoli.

Het tweede concert in San Francisco is aanstaande zondag.

Setlist 28-3: Something in the Night / Lonesome Day / Ghosts / Two Hearts (incl. It Takes Two) / Prove It All Night / No Surrender / Atlantic City / Death to My Hometown / Letter to You / The Promised Land / Hungry Heart / Spirit in the Night / Nightshift / Racing in the Street / Last Man Standing (soloakoestisch) / Backstreets / Because the Night / She’s the One / Wrecking Ball / The Rising / Badlands / Thunder Road // Land of Hope and Dreams / Born to Run / Rosalita (Come Out Tonight) / Bobby Jean / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / I’ll See You in My Dreams (soloakoestisch)