Springsteen en de E Street Band hebben woensdag 30 augustus het eerste van drie concerten in het MetLife stadium in East Rutherford, New Jersey gegeven. Na het debuut in Foxborough opende Bruce de show in New Jersey opnieuw met ‘Lonesome Day’, nu gecombineerd met ‘Night’. ‘Sherry Darling’ was een tourpremière.

“Hello my people! Great to be in New Jersey”, zei Bruce voordat hij aftelde voor ‘Lonesome Day’. ‘Atlantic City’ werd opnieuw gespeeld. Tijdens ‘Mary’s Place’ nam Bruce een T-shirt aan van een fan op de eerste rij, met de opdruk “It’s a Bruce thing, you wouldn’t understand”. Bruce hield het shirt.

De Asbury Park Press schreef over het concert: “Springsteen is een frontman zonder weerga. Hij droeg een zwart overhemd met korte mouwen en een omhoog staande kraag en was de hele avond goed bij stem en in vorm. De 18-koppige band valt op door zijn uitgebreide geluid en vaardigheden. Violiste Soozie Tyrell, saxofonist Jake Clemons en gitarist Nils Lofgren sprongen er meteen uit in de bridge van ‘Lonesome Day’, de showopener, en demonstreerden een muzikale expertise die je gewoon niet zo snel ziet op grote concertpodia. We kunnen nog wel even doorgaan, van bassist Garry Tallent die een geduchte uitvoering van ‘Night’ aanjoeg, tot de vocale trillers van achtergrondzanger Curtis King op ‘Nightshift’. Het is een bigband met groot talent. Zelfs Springsteen-gitaartechnicus Kevin Buell kreeg twee applausrondes, een voor een soundcheck van de gitaar vóór de show en een andere toen hij een gitaar ving die de baas naar hem gooide.”

“Later in de show hing er een verrassing in de lucht. De superblauwe maan kwam op boven de Meadowlands. Hij werd getoond op de videoschermen achter het podium. Tijdens ‘Badlands’, tegen het einde van de avond, keek Springsteen naar de hemel, ofwel naar de menigte op de bovenste ring, ofwel naar de opkomende maan. Het was een buitenaards moment tijdens een magische avond.”

De Asbury Park Press schreef ook dat het geluid in het stadion helder was, maar op diverse fora zijn juist veel klachten over het geluid (veel galm en echo) te lezen.

De show bevatte 28 nummers en duurde drie uur. Vrijdag is het tweede concert.

Setlist 30-8: Lonesome Day / Night / No Surrender / Ghosts / Prove It All Night / Letter to You / The Promised Land / Out in the Street / Sherry Darling / Kitty’s Back / Nightshift / Atlantic City / Johnny 99 / Mary’s Place / Last Man Standing (soloakoestisch) / Backstreets / Because the Night / She’s the One / Wrecking Ball / The Rising / Badlands / Thunder Road // Born to Run / Rosalita (Come Out Tonight) / Glory Days / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / I’ll See You in My Dreams (soloakoestisch)