Foto: Tjarko Mosterdijk

Springsteen en de E Street Band hebben donderdag 13 juli het tweede concert gegeven in stadion Parken in Kopenhagen. Bruce schotelde de concertgangers vijf andere nummers voor dan op de eerste avond, maar koos daarbij voor de vaste alternatieven. Een setlist zegt niet alles, want de show werd als erg intens beleefd.

Paul Meerman was bij beide concerten in Kopenhagen en schreef: “Net nadat de pitgangers naar een binnen mochten, barstte de hemel open. Ondanks het dichte dak hielden veel aanwezigen in de pit het toch niet droog. Het was immers bloedheet binnen en de losgeslagen en feestende pit zorgde voor nog meer hitte.

Foto: Peter Inghelbrecht

“Over de show waren de meningen verdeeld. Van tribunegangers vernam ik dat de show van dinsdag beter was. Onze maat, noodgedwongen ook op de tribune, vond Bruce dinsdag ontspannender en het leek voor hem dat deze tweede show meer geregisseerd was. Ik zag zelf ook dat de tribunes langzamer loskwamen dan bij andere concerten. In de pit was het echter één groot feest. Althans, waar wij stonden. Uitgelaten fans zorgden voor een goede sfeer tijdens de show die degelijk van opbouw was en precies past binnen deze tour. Een concert zoals al vaker was gehoord.

Foto: Peter Inghelbrecht
Foto: Tjarko Mosterdijk

“Toch waren er ten opzichte van de eerste show enkele wijzigingen. Zo haalde Bruce tijdens het optreden Little Steven bij zich en skipte hij ‘Candy’s Room’ om ‘Letter to You’ weer in te voegen. Het gaf een perfect beeld waaruit bleek hoe goed de band nog om kan gaan met een acute setwijziging. Als een geoliede machine.

“Ook in show 2 weer ‘Darlington County’ met een nog langere ‘Honky Tonk Women’-snippet dan in de eerste show. Dat kwam mede omdat Bruce een microfoon op het middenpodium wilde hebben en die moest nog geplaatst worden.

“Verder veel en heerlijk gitaarwerk van Bruce zelf, Nils en Little Steven. De solo’s werden allemaal opgerekt, behalve bij ‘Because the Night’ die juist korter leek. Voor ons gevoel was er nog wel ruimte voor een extra song, maar die kwam er helaas niet. De 3 uur werd net niet aangetikt.

Foto: Peter Inghelbrecht

“We kijken terug op 2 mooie concerten in Kopenhagen, elk met een eigen smoelwerk. Gewoon goed, maar zonder veel opsmuk. Het feestje in de pit wist Bruce echter wel aan te wakkeren en was met name bij het tweede concert aanwezig. Noord-Europa is klaar, de band en fans maken zich op voor het slot van het Europese deel van deze tour.

Foto: Tjarko Mosterdijk

De setlist van het concert zegt niet alles en de beleving van de show is natuurlijk een persoonlijke ervaring. Monika Odefey was ook bij beide concerten, zag meerdere shows in heel Europa en zij was heel tevreden over de concerten in haar thuisstad Kopenhagen. “We kregen twee geweldige shows in Kopenhagen te zien. Niets nieuws op de setlist maar de band was on fire. Misschien wel de beste twee shows die ik deze tour heb gezien. De derde show in Göteborg was fantastisch, maar in het algemeen haalde Göteborg niet het niveau dat het normaal krijgt. Amsterdam kreeg misschien wel de op twe na beste concerten, dus er kunnen best goede shows plaatsvinden in Denemarken en Nederland.”

Foto: Peter Inghelbrecht
Setlist 13-7: My Love Will Not Let You Down / Death to My Hometown / No Surrender / Ghosts / Prove It All Night / Darkness on the Edge of Town / Letter to You / The Promised Land / Out in the Street / Darlington County / Kitty’s Back / Nightshift / The E Street Shuffle / Johnny 99 / Last Man Standing (soloakoestisch) / Backstreets / Because the Night / She’s the One / Wrecking Ball / The Rising / Badlands // Born to Run / Bobby Jean / Glory Days / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / I’ll See You in My Dreams (soloakoestisch)
Foto: Tjarko Mosterdijk