Springsteen en de E Street Band hebben maandag 25 maart in de Pechanga Arena in San Diego opgetreden. Bruce had een tourpremière in petto voor het publiek in San Diego: ‘My City of Ruins’.

Het concert was een inhaalshow, oorspronkelijk zou het concert 2 december 2023 plaatsvinden. Springsteen had sinds 1996 al niet meer in San Diego opgetreden en met de E Street Band al niet meer sinds 1981. “This looks like it’s gonna be good”, waren Springsteens eerste woorden, uitgesproken met een grote glimlach op zijn gezicht, nadat hij het podium was opgekomen. Speciaal was ook het moment in de toegiften tijdens ‘Rosalita’, toen de band aan de vermelding van de stad San Diego kwam. Bruce stopte de band en liet het publiek de tekstregel “down San Diego way” uit volle borst zingen.

Bruce droeg voor het eerst deze tour een vest en overhemd met stropdas, net zoals hij tijdens de Wrecking Ball– en  The River 2016-tour deed. In het eerste half uur was ‘Death to My Hometown’, vorig jaar elf keer gespeeld, een opvallende setwijziging ten opzichte van de vorige twee shows.

‘My City of Ruins’, sinds 2017 niet meer gespeeld, was een tourdebuut. Bruce stelde halverwege het nummer de E Street Bandleden een voor een voor aan het publiek en hij noemde ook de ‘E Street horns’ en de ‘E Street choir’. Daarna vroeg hij: “Are we missing anybody?” Hij herhaalde de vraag en zei vervolgens: “I don’t know where we go when this is all over, but I know where we will remain. The only thing I can guarantee tonight is, if you’re here and we’re here, then they’re here.” Voordat hij het laatste couplet inzette herhaalde hij de laatste regel nog eens.

Springsteen stelde de bandleden nogmaals voor op de vaste plek in de toegiften, vlak voor ‘Tenth Avenue Freeze-out’. Hij deed bij het intro van het nummer zijn vest uit, maar hij rukte niet zijn overhemd open zoals hij dat bij andere shows tot nu toe wel heeft gedaan. De toegiften opende Bruce met de ‘Detroit Medley’ en in plaats van ‘Glory Days’ koos hij voor ‘Bobby Jean’.

In de soundcheck hadden Springsteen en de band naast ‘My City of Ruins’ ook ‘Lucky Town’ en ‘Jackson Cage’ gerepeteerd, die niet op de setlist kwamen. Op de setlist stonden ook ‘Atlantic City’, ‘Something in the Night’ en ‘Seven Nights to Rock’, maar die haalden de show ook niet.

De volgende twee concerten zijn donderdag en zondag in San Francisco.

Setlist 25-3: Lonesome Day / Prove It All Night / No Surrender / Death to My Hometown / Ghosts /  Letter to You / The Promised Land / My City of Ruins / Spirit in the Night / Don’t Play that Song / Nightshift / Mary’s Place / Last Man Standing (soloakoestisch) / Backstreets / Because the Night / She’s the One / Wrecking Ball / The Rising / Badlands / Thunder Road // Detroit Medley / Born to Run / Rosalita (Come Out Tonight) / Bobby Jean / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / I’ll See You in My Dreams (soloakoestisch)