Zondag 9 april, op eerste Paasdag, traden Springsteen en de E Street Band op in de UBS Arena in Belmont Park, Elmont in de staat New York. Bruce en de band speelden ‘Mary’s Place’ voor het eerst deze tour. De toegiften openden ze met ‘Bobby Jean’.

Nu de Europese tour nadert, lijkt het alsof Springsteen bij elke show een tourpremière op de set probeert te plaatsen. ‘Mary’s Place’ werd voor het eerst sinds het optreden in Christchurch, Nieuw-Zeeland, gespeeld. Na ‘Mary’s Place’ koos Bruce weer voor ‘Pay Me My Money Down’ en sloeg daarmee ‘Johnny 99’ over. ‘Candy’s Room’ daarentegen was terug in de set, nadat het bij de vorige show in Baltimore voor het eerst deze tour buiten de boot was gevallen.

Michael de Burger was bij de show in Belmont Park en mailde: “De UBS Arena is een nieuw stadion waar de New York Islanders sinds 2021 hun ijshockey spelen. Vlakbij New York, in de middle of nowhere, omgeven door enorme parkeerterreinen en een treinstation op een kwartier lopen. Patti was niet bij de show, misschien waren alle paaseieren nog niet gevonden in huize Springsteen en was zij thuis gebleven.

Foto’s: Michael de Burger

“Ik had al een paar shows aan het begin van de tour gezien en toen kwam de band gelijktijdig het podium op. Nu ging het een voor een en kreeg ieder bandlid een mooi moment om alleen in de spotlight te staan, een mooie pose aan te nemen en het applaus in ontvangst te nemen. Ik vond de uitvoering van ‘Nightshift’, samen met Curtis King Jr. meer intiemer dan eerder deze tour. Na dit nummer kwam ‘Mary’s Place’, voor het eerst sinds 2017 weer gespeeld. Die had ik niet zien aankomen, maar vanwege het hoge gospelgehalte sloot het mooi aan op de soulvolle ‘Nightshift’.

Foto: Michael de Burger

“Tijdens ‘Mary’s Place’ nam Bruce uitgebreid de tijd om handjes te geven aan de fans rondom de mini-catwalk. Ik denk dat het een blijvertje wordt voor de Europese tour, omdat Bruce zichtbaar genoot van deze interactie. Later kwam ook Stevie nog een paar keer langs en liet ons zijn gitaar aanraken. Opnieuw kreeg ik samen met 19.000 anderen een topshow van bijna drie uur gepresenteerd. Het blijft een unieke ervaring.”

Foto’s: Michael de Burger
Setlist 9-4: No Surrender / Ghosts / Prove It All Night / Letter to You / The Promised Land / Out in the Street / Candy’s Room / Kitty’s Back / Nightshift / Mary’s Place / Pay Me My Money Down / The E Street Shuffle / Last Man Standing (soloakoestisch) / Backstreets / Because the Night / She’s the One / Wrecking Ball / The Rising / Badlands // Bobby Jean / Thunder Road / Born to Run / Rosalita (Come Out Tonight) / Glory Days / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / I’ll See You in My Dreams (soloakoestisch)

Foto’s: Michael de Burger