Foto: Michael de Burger

Springsteen en de E Street Band hebben de derde show van de tour gegeven in het Amway Center in Orlando. Bruce blijft sleutelen aan de setlist. Net als in Atlanta bracht hij een paar kleine wijzigingen aan ten opzichte van de openingsshow in Tampa. Zo werden nu ‘Darlington County’ (wel gespeeld in Atlanta) en ‘House of a Thousand Guitars’ geschrapt en kwam ‘Burnin’ Train’ (niet gespeeld in Atlanta) weer terug in de set. Patti Scialfa was wederom niet van de partij.

Michael de Burger zag de openingsshow in Tampa en reisde daarna naar Orlando. Hij mailde een verslag van de show. “Wat verbeteren ze zich snel. De eerste show, in Tampa, was nog wat wennen voor de band. Twee shows later – ik was niet in Atlanta – is het in Orlando weer super zoals vanouds. Springsteens stem is goed, nu ook spot on bij ‘Last Man Standing’, en zijn gitaarsolo’s, zoals bij ‘Kitty’s Back’, zijn om je vingers bij af te likken. Nils draait eindelijk weer zijn pirouettes op ‘Because the Night’, Jake blaast voluit en Max gaat een heerlijk percussieduel aan met Anthony Almonte. Bruce geniet weer volop van het publiek en drinkt zelf iemands bierglas leeg bij ‘Tenth Avenue Freeze-out’.

Michael: “Opvallend was dat Springsteen weer met de setlist aan het stoeien is. Ik zat achter het podium en kon zo met mijn camera op de setlist van de achtergrondzangers inzoomen. Eerst zou ‘Prove it All Night’ de show openen, gevolgd door ‘Darkness on the Edge of Town’. ‘No Surrender’, waar de eerste twee shows mee openden, zou zelfs niet worden gespeeld. Maar vlak voor de start van het concert renden de roadies het podium op met een nieuwe setlist. Toch weer ‘No Surrender’ als opener en dus kon Stevie met zijn gitaar in de kleuren van de vlag van Oekraïne weer zijn statement maken.”

Foto: Michael de Burger

Michael: “‘Darkness’ schoof door naar plek 13 in de set, maar uiteindelijk werd dit nummer toch niet gespeeld. Daardoor werd de setlist een nummer korter en de show de kortste tot nu toe met 2 uur 40 minuten.”

Michael: “Heerlijk om ook weer eens ‘Thunder Road’ met de volledige E Street Band te horen, nadat hij bij de vorige tour dit meestal als slotnummer solo uitvoerde. Overmorgen ben ik opnieuw bevoorrecht om Springsteen live te zien. Dit keer vanuit de pit in Hollywood, dat wordt weer een hele andere beleving dan vanaf de tribune.”

Foto: René van Diemen

René van Diemen heeft de shows in Tampa en Atlanta gezien en was ook in Orlando. Hij mailde: “De show was weer iets beter vandaag! ‘Burnin’ Train’ was gelukkig terug als toegiftenopener. Bruce’s stem was beter. Hij draait blijkbaar langzaam warm en daarnaast had hij er verschrikkelijk veel zin in, het leek wel als een kind in de speeltuin. Bij de toegiften rukte Bruce de bovenste knoopjes van zijn shirt open. De rest van de band was solide maar minder uitgelaten dan Bruce. Het publiek was oké maar ik vond ze een tandje minder dan in Atlanta. Ik heb een bordje in het publiek gezien voor ‘If I Was the Priest’, hopelijk gaat dat binnenkort een keer komen.”

De pit (GA) is hier wel steeds voor maximaal tweederde gevuld, wellicht omdat veel mensen naar voren willen en anderen juist liever achter in de pit blijven staan. Daardoor ontstaat er een hele lege strook in het midden van de pit. Het zal ook wel uit veiligheidsoverwegingen zijn dat de pit niet helemaal vol staat, maar het is wel raar, zeker als je een pit in Italië of Spanje gewend bent.”

Foto: René van Diemen

René: “Ik kwam weer veel bekenden tegen. Zelfs uit Italië en Nederland. Ook voor de show even kennisgemaakt met Rob DeMartin, de officiële fotograaf die onder andere de Broadway-foto’s maakte. Morgen heb ik tijd voor een bezoek aan Universal Studios en de dag erna rijden we naar Fort Lauderdale waar ik weer in de pit ben.”

Foto: René van Diemen

Andere aanwezigen in Orlando meldden dat Bruce en de band ook ‘Cadillac Ranch’ in de soundcheck hebben gespeeld. Tijdens ‘Backstreets zong Bruce een paar tekstregels uit ‘I’ll See You in My Dreams’: “I’ve got your guitar, I’ve got your favorite records.”

Foto: René van Diemen

Setlist 5-2: No Surrender / Ghosts / Prove It All Night / Letter to You / The Promised Land / Out in the Street / Candy’s Room / Kitty’s Back / Nightshift / Don’t Play that Song (You Lied) / The E Street Shuffle / Johnny 99 / Last Man Standing (soloakoestisch) / Backstreets / Because the Night / She’s the One / Wrecking Ball / The Rising / Badlands / Thunder Road // Burnin’ Train / Born to Run / Rosalita (Come Out Tonight) / Glory Days / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / I’ll See You in My Dreams (soloakoestisch)

Foto: René van Diemen