Foto: Bas Jansen

Springsteen en de E Street Band hebben vrijdag 30 juni het eerste van twee concerten gegeven in het park Voldsløkka in de Noorse hoofdstad Oslo. Na de drie shows in Göteborg waar best wat verrassingen passeerden, besloot Bruce om in Oslo voor de vaste keuzes te gaan. ‘Darkness on the Edge of Town’ was een opvallende toevoeging tussen ‘Prove It All Night’ en ‘Letter to You’.

Foto: Bas Jansen

Bas en Monique Jansen waren in Oslo en mailden: “We waren gisteravond bij de eerste show in het park Voldsløkka in Oslo. Er was die dag geen soundcheck van de band, maar de blazers oefenden een stukje van ‘My City of Ruins’. Het was de hele dag erg warm, maar om 18.45 uur brak een korte maar hevige regenbui los, waarna de roadies snel alles op het podium probeerden af te dekken. Na een kwartier was de bui over, maar voordat alles weer in orde was en omdat het publiek niet snel genoeg naar binnen kon, begon het concert pas om 19.45 uur.”

Bruce nam voor de show wel even een kijkje aan de zijkant van het podium.

Foto: Bas Jansen

Bas: “De show was goed maar zonder verrassingen in de setlist. Vooraan in de pit was de sfeer goed, maar we hadden de indruk dat de rest van het publiek even moest worden wakker geschud. Wat Bruce dan ook deed na ‘Nightshift’. Bruce was zelf in opperbeste stemming, met zus Pam voor het podium om foto’s te nemen.

Foto: Bas Jansen

“Het intro van ‘Thunder Road’ moest worden overgedaan, omdat Bruce iets aan zijn gitaar niet goed had ingesteld waardoor het geluid werd verstoord. Verder was de show intens met een ontspannen Bruce. Vooral de uitvoering van ‘The River’ was prachtig en indringend. Richting het einde ging het publiek echt los en Bruce en Stevie begonnen nu zelfs al tijdens het zingen gekke bekken te trekken.

Foto: Bas Jansen

“Na een kleine drie uur zat het er op, precies op tijd voor de curfew, terwijl het in Oslo nog vrijwel helemaal licht was. Zondag is de tweede show in het park, maar dan zijn wij alweer thuis.”

Foto: Bas Jansen

Setlist 30-6: No Surrender / Ghosts / Prove It All Night / Darkness on the Edge of Town / Letter to You / The Promised Land / Out in the Street / Candy’s Room / Kitty’s Back / Nightshift / Mary’s Place / The E Street Shuffle / My Hometown / The River / Last Man Standing (soloakoestisch) / Backstreets / Because the Night / She’s the One / Wrecking Ball / The Rising / Badlands / Thunder Road // Born in the USA / Born to Run / Bobby Jean / Glory Days / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / I’ll See You in My Dreams (soloakoestisch)

Foto: Bas Jansen
Bruce pakt Moniques hand vast tijdens ‘Mary’s Place’. (Foto: Bas Jansen)