Foto: René van Diemen

Springsteen en de E Street Band hebben 3 februari het tweede concert van de tour gegeven in de State Farm Arena in Atlanta. Patti Scialfa was niet bij het optreden. Bruce had twee wijzigingen in de set aangebracht ten opzichte van de openingsshow in Tampa.

Op de plaats van ‘Brilliant Disguise’, waar Bruce en Patti in Tampa nog samen een duet zongen, koos Bruce nu voor ‘Darlington County’. De setafsluiter werd ‘Thunder Road’, waarmee ‘Burning Train’ als eerste toegift van Tampa werd overgeslagen.

René van Diemen was van Tampa naar Atlanta gereisd en mailde zijn bevindingen. “Atlanta was een betere show dan in Tampa, vond ik. Het leek wel of ze een hele reeks achter de rug hadden. Bruce was beter bij stem en energieker. Er waren slechts twee setlistwijzigingen. Dat ‘Burning Train’ eruit was, vond ik jammer. Het publiek was veel jonger en uitzinniger. Er werd veel meer meegezongen en de hele sfeer was toch anders dan in Tampa. Op het einde kreeg Bruce een leren jas aangereikt met ‘Wild and Innocent’ op de rug. Hij trok het jasje aan en hield dat gedurende het hele nummer aan. Stond hem net zo goed als de hoeden die hij weleens krijgt aangereikt.”

Bruce draagt een uit het publiek aangereikt leren jasje. (foto: René van Diemen)

Er ging iets mis bij het aftellen voor ‘Born to Run’ en Bruce telde nogmaals af om de band in te laten vallen. Bij het voorstellen van de band vergat Bruce Charlie Giordano te noemen, die daar wel om kon lachen. Little Steven heeft nieuwe gitaren aangeschaft voor deze tour, waaronder eentje in de kleuren van de vlag van Oekraïne.

Steve met een Fender in de kleuren van de Oekraïnse vlag (afbeelding van Tampa).

Deel je concertverslag en -foto’s

Foto: René van Diemen

Ga jij ook naar een van de Amerikaanse shows en wil je je verslag en/of foto’s delen? Mail ons op tour@betrue.nl. De volgende show is op 3 februari in Atlanta.

Setlist 3-2: No Surrender / Ghosts / Prove It All Night / Letter to You / The Promised Land / Out in the Street / Candy’s Room / Kitty’s Back / Darlington County / Nightshift / Don’t Play that Song (You Lied) / The E Street Shuffle / Johnny 99 / Last Man Standing (soloakoestisch) / House of Thousand Guitars / Backstreets / Because the Night / She’s the One / Wrecking Ball / The Rising / Badlands / Thunder Road // Born to Run / Rosalita (Come Out Tonight) / Glory Days / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / I’ll See You in My Dreams (soloakoestisch)