Springsteen heeft 15 september de 28ste aflevering van zijn programma From My Home To Yours op E Street Radio gepresenteerd. Rond het thema ‘Money Honey’ trok Bruce fel van leer tegen voormalig president Trump.

Bruce opende het programma met ‘Money Honey’ van Wanda Jackson. Hij vertelde dat hij en Patti haar zagen optreden in Asbury Park Lanes en noemde haar “the First Lady of Rockabilly”. Voorafgaand aan het nummer  van Fitz and the Tantrums vertelde Bruce een korte anekdote: “Als kind volgde ik lessen op de muziekschool van Mike Diehl op South Street (in Freehold, red.). Meneer Diehl had een leuke kleine school, niet te groot. De school was voortgekomen uit een klein ranchhuis in jaren ’50-stijl en hij kwam daarmee goed rond. Enkele jaren later bouwde Donald Trump een van zijn verdomde casino’s in Atlantic City. Hij bestelde een heleboel piano’s bij mijn vriend Meneer Diehl. En hij weigerde natuurlijk om ervoor te betalen. Voor meneer Diehl zijn honderdduizenden dollars aan piano’s veel verdomde piano’s en verdomd veel geld. En dat deze klootzak de eigenaar van de muziekschool in een kleine stad oplichtte en uiteindelijk ermee instemde hem zo’n zes dollar te betalen, was walgelijk. En het deed meneer Diehl destijds echt pijn, en dat was eigenlijk … voor hem was dat een heel jaarloon. Dus ik ga dit volgende nummer opdragen aan die klootzak die nu in Mar-a-Lago, Florida, aan zijn garnalenscampi zit te slurpen en de hele natie voorliegt. Hij is gewoon een goddamn money grabber.”

Easy Money

Nadat Bruce zijn eigen uitvoering van ‘Easy Money’ had laten horen, zei hij: “Dat was het eerste nummer dat ik schreef voor Wrecking Ball. Toen ik van een bar in Red Bank naar huis reed, zong ik het refrein. “Take out the dog, I’ll take out the cat.” Zittend achter het stuur begon ik wat mee te neuriën. Opeens zei ik: “Ik heb het!” Ik reed hard naar mijn studio, riep mijn crew op en nam een ruwe versie van dat deuntje op. En ik schreef de rest ervan die avond op de rand van mijn bed en nam het de volgende dag op. Ik vind het geweldig als het op die manier tot stand komt. Het was mijn tirade tegen al die Wall Street-sukkels, die makkelijk en snel geld verdienden na de beurscrash van 2008, zonder ene moer te geven om wat er met alle anderen is gebeurd.”

Bruce vertelde ook een leuk verhaal over hoe hij zelf blut was en Mike Appel om geld voor huur wilde gaan vragen. “Ik ben ooit in het begin van de jaren 70 naar New York City gereden in de hoop 30 dollar te krijgen om te voorkomen dat ik uit mijn appartement in Asbury Park zou worden gezet. Ik was te laat met betalen, maar ik zou die 30 dollar krijgen van Mike Appel, mijn toenmalige manager. Toen ik bij de Lincoln Tunnel aankwam, liet de aardige dame (bij de tolpoort, red.) me niet door, want nadat ze mijn laatste rol van 100 centen had opengebroken, het laatste geld dat ik nog had, vond ze tussen die munten één Canadese cent! En met 99 cent, mijn vriend, kom je New York City niet binnen! Overdag had je een hele dollar nodig of je moest omkeren! En dat is precies wat ze me vertelde dat ik moest doen! “Draai deze auto maar om, meneer, u hebt geen dollar.” Dus ik stapte uit de auto met een kakofonie van getoeter achter me en doorzocht die auto van binnen en van buiten te midden van de waanzin om me heen. Ik nam er de tijd voor totdat ik ergens, onder de achterbank, één Amerikaanse cent vond. Die nam ik tussen mijn duim en wijsvinger en liet ‘m in haar hand vallen. Ze  kwakte ‘m neer op haar metalen bureau. New York was van mij! Ik had de dollar. Maar verdomd, dat was pas blut zijn.”

Bruce sloot de aflevering af met Clarence Clemons’ uitvoering van ‘Savin’ Up’, dat Springsteen zelf schreef.

Springsteens playlist, 1-9

 • Wanda Jackson – Money Honey
 • The Killers – Money on Straight
 • Wynonie Harris – Mr. Dollar
 • Vampire Weekend – Rich Man
 • Fitz and the Tantrums – Money Grabber
 • James Brown – Money Won’t Change You
 • Barbara Lynn – Money
 • Cardi B – Money
 • Bruce Springsteen – Easy Money
 • Slim Harpo- I’m Your Bread Maker, Baby
 • Little Walter – Dead Presidents
 • Teddy Swims – Broke
 • Max Falcon – Money Back Guarantee
 • Bing Crosby – Brother, Can You Spare a Dime?
 • Clarence Clemons & the Red Bank Rockers – Savin’ Up